keiksokolatakastano

Κέικ σοκολάτας με κάστανο

Κέικ σοκολάτας με κάστανο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια κρέμα κάστανο
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γραμμάρια ρούμι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλέυρι. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το ρούμι και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σε άλλο μπολ λιώνουμε το Βιτάμ και προσθέτουμε την κρέμα κάστανο. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  4. Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθεί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βιταμώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και γλασσάρουμε με μια γκανάς σοκολάτας της αρεσκείας μας την οποία τη φτιάχνουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα. Όταν πάει να φουσκώσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε για να έχουμε μια λεία γκανάς.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 414 kcal
Energy (kJ) 1731 kJ
Protein (g) 7.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 51.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 48.6 g
Sugar (g) 31.1 g
Fibre (g) 2.9 g
Fat (g) 19.4 g
Saturated fat (g) 10.8 g
Unsaturated fat (g) 7.0 g
Monounsaturated fat (g) 5.9 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 109 mg
Sodium (mg) 42 mg
Salt (g) 0.11 g
Vitamin A (IU) 361 IU
Vitamin C (mg) 0.1 mg
Calcium (mg) 45 mg
Iron (mg) 2.55 mg
Potassium (mg) 235 mg
TOP