keikmilafirikia

Κέικ με μήλα φιρίκια

Κέικ με μήλα φιρίκια

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 10 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 3½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 2½ ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μικρό λικέρ πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κιλό μήλα φιριίκια

Οδηγίες

  1. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τους σπόρους. Τα τρίβετε με το λεμόνι να μη μαυρίσουν και τα βάζετε σε κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, την κανέλα και τα σιγοβράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Αλείφετε με Βιτάμ και αλευρώνετε μία φόρμα με σούστα. Στρώνετε τον πάτο της φόρμας με λαδόχαρτο και το αλείφετε με Βιτάμ. Όταν κρυώσουν τα μήλα, τα βάζετε στη φόρμα με ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μήλου.
  3. Χτυπάτε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αβγά, τη βανίλια, το λικέρ πορτοκαλιού, το γιαούρτι. Προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μπεϊκιν πάουντερ. Ρίχνετε το χυλό πάνω στα μήλα και ψήνετε το κέικ 50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 68 kcal
Energy (kJ) 284 kJ
Protein (g) 3.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 7.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 6.3 g
Sugar (g) 4.9 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 2.8 g
Saturated fat (g) 0.9 g
Unsaturated fat (g) 1.6 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 108 mg
Sodium (mg) 260 mg
Salt (g) 0.65 g
Vitamin A (IU) 182 IU
Vitamin C (mg) 4.4 mg
Calcium (mg) 225 mg
Iron (mg) 0.91 mg
Potassium (mg) 95 mg
TOP