Crumble με φρούτα

Crumble με φρούτα

Crumble με φρούτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 ποτήρι καθαρισμένες φρέσκιες φράουλες ή άλλα φρούτα του δάσους
  • 80 γραμμάρια πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • Βιτάμ soft για το άλειμμα της φόρμας

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζετε τη φόρμα σας: Αλείφετε με μπόλικο Βιτάμ Soft ένα πυρίμαχο σκεύος. Αναμειγνύετε όλα τα φρούτα με τη μισή ψιλή λευκή ζάχαρη και τα βάζετε στο σκεύος.
  2. Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη λευκή ζάχαρη. Προσθέτετε το Βιτάμ και τη βανίλια και τρίβετε με την άκρη των δακτύλων σας ώσπου να γίνει ένα μείγμα σαν χοντρά ψίχουλα.
  3. Πασπαλίζετε το μείγμα αυτό πάνω από τα φρούτα και τα σκεπάζετε εντελώς. Ψήνετε για 45΄σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και να αρχίσουν να βγαίνουν οι χυμοί των φρούτων στην επιφάνεια. Το σερβίρετε ζεστό με παγωτό ή το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το σερβίρετε με σαντιγί.
TOP