Tarta me feta kai ntomata

Τάρτα με φέτα και ντομάτα

Τάρτα με φέτα και ντομάτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (π.χ. gouda)
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Soft
  • 250 γραμμάρια ντομάτα τσέρι
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκος βασιλικός
  • φρέσκο θυμάρι
  • σπόροι σόγιας για την τάρτα

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα. Εάν η ζύμη δεν ζυμώνεται, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος.
  2. Αλείφουμε την φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 cm) με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια. Τoτοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200°C.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο Βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  4. Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά, προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα. Βάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια.
  6. Τοποθετούμε ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα. Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 235 kcal
Energy (kJ) 983 kJ
Protein (g) 11.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 22.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 20.8 g
Sugar (g) 2.2 g
Fibre (g) 1.2 g
Fat (g) 11.2 g
Saturated fat (g) 6.8 g
Unsaturated fat (g) 3.6 g
Monounsaturated fat (g) 2.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 100 mg
Sodium (mg) 384 mg
Salt (g) 0.96 g
Vitamin A (IU) 828 IU
Vitamin C (mg) 16.0 mg
Calcium (mg) 214 mg
Iron (mg) 0.97 mg
Potassium (mg) 154 mg
TOP