mpraounisportokali

Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος αυγού
  • 150 γραμμάρια λευκή πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες

  1. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Βάζετε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).
  2. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25. Ελέγχετε με πιρούνι. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 324 kcal
Energy (kJ) 1357 kJ
Protein (g) 6.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 41.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 36.5 g
Sugar (g) 27.8 g
Fibre (g) 5.4 g
Fat (g) 15.6 g
Saturated fat (g) 7.4 g
Unsaturated fat (g) 6.9 g
Monounsaturated fat (g) 5.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 83 mg
Sodium (mg) 37 mg
Salt (g) 0.09 g
Vitamin A (IU) 211 IU
Vitamin C (mg) 22.4 mg
Calcium (mg) 87 mg
Iron (mg) 2.64 mg
Potassium (mg) 297 mg
TOP