keikkarotou

Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 μέτρια αυγά χτυπημένα
  • 2 κουταλάκια αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο γαρίφαλο
  • 250 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη, καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού σε λωρίδες, καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε το Βιτάμ ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύετε. Αλείφετε με Βιτάμ μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με Βιτάμ και τη λαδόκολλα.
  3. Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
  4. Ξεφορμάρετε το κέικ, πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 278 kcal
Energy (kJ) 1165 kJ
Protein (g) 5.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 60.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 58.0 g
Sugar (g) 31.3 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 1.9 g
Saturated fat (g) 0.5 g
Unsaturated fat (g) 1.1 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 58 mg
Sodium (mg) 131 mg
Salt (g) 0.33 g
Vitamin A (IU) 4262 IU
Vitamin C (mg) 2.3 mg
Calcium (mg) 114 mg
Iron (mg) 0.96 mg
Potassium (mg) 144 mg
TOP