Bananopsomo

Μπανανόψωμο

Μπανανόψωμο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 130 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 350 γραμμάρια λιωμένες ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές ζεστό γάλα

Οδηγίες

  1. Αλείφετε με το Βιτάμ μία μακρόστενη φόρμα κέικ. Χτυπάτε το Βιτάμ με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις μπανάνες, τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα και μία πρέζα αλάτι και χτυπάτε το μείγμα καλά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα. Αναμειγνύετε τη σόδα με το γάλα και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50΄περίπου, ώσπου το ψωμί να κάνει κρούστα στην επιφάνεια και η μύτη του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή. Το αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσει.
  3. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, σκέτο ή φρυγανισμένο και αλειμμένο με Βιτάμ, προσθέτοντας μικρά κομμάτια μπανάνας ή με την αγαπημένη σας μαρμελάδα. Ιδανικό, για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 201 kcal
Energy (kJ) 840 kJ
Protein (g) 4.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 42.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 41.1 g
Sugar (g) 20.6 g
Fibre (g) 1.4 g
Fat (g) 1.6 g
Saturated fat (g) 0.5 g
Unsaturated fat (g) 0.8 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 44 mg
Sodium (mg) 155 mg
Salt (g) 0.39 g
Vitamin A (IU) 85 IU
Vitamin C (mg) 2.0 mg
Calcium (mg) 68 mg
Iron (mg) 0.76 mg
Potassium (mg) 155 mg
TOP