keikfraoulas

Κέικ Φράουλας

Κέικ Φράουλας

  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/3 ποτήρι γάλα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
  • 3 συσκευασίες κρέμα γάλακτος (3*225 ml)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 2/3 ποτήρι ισχυρό γλυκό τσάι
  • χυμός λεμονιού ή 25 ml αλκοόλ
  • μερικές φράουλες
  • κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το κέικ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά ξεχωριστά και στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα.
  2. Αλείφουμε τη φόρμα για το κέικ (με διάμετρο 24 cm) με Βιτάμ και αλευρώνουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C.
  3. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα, το γυρίζουμε ανάποδα και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κρύο κέικ σε δύο μέρη.
  4. Χτυπάμε την μια συσκευασία κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε τις μισές φράουλες και κόβουμε τις υπόλοιπες σε κομμάτια. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη με ένα τρίτο ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη θερμαίνουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη με τις μικτές φράουλες και στη συνέχεια τις αναμιγνύουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τις κομμένες φράουλες.
  5. Βάζουμε τη ένα μέρος του κέικ στην φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με το μισό punch. Καλύπτουμε το κέικ με τη γέμιση για να τοποθετήσουμε το δεύτερο μισό από πάνω του. Πασπαλίζουμε όλο το κέικ με το υπόλοιπο punch και το αφήνουμε στο ψυγείο, έτσι ώστε να δέσει η γέμιση.
  6. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα. Χτυπάμε δύο συσκευασίες κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα και καλύπτουμαι τις πλευρές και την κορυφή του κέικ. Διακοσμούμε το κέικ με φράουλες, πασπαλίζουμε με κομμάτια σοκολάτας και ροζέτες τις οποίες φτιάχνουμε με το υπόλοιπο μείγμα με τη βοήθεια ενός κορνέ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 2330 kcal
Energy (kJ) 9753 kJ
Protein (g) 40.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 512.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 500.0 g
Sugar (g) 343.8 g
Fibre (g) 12.9 g
Fat (g) 16.7 g
Saturated fat (g) 5.5 g
Unsaturated fat (g) 8.9 g
Monounsaturated fat (g) 5.2 g
Polyunsaturated fat (g) 3.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 440 mg
Sodium (mg) 939 mg
Salt (g) 2.35 g
Vitamin A (IU) 802 IU
Vitamin C (mg) 221.1 mg
Calcium (mg) 927 mg
Iron (mg) 7.16 mg
Potassium (mg) 1063 mg
TOP