rolopaparounas

Ελβετικό Ρολό Παπαρούνας

Ελβετικό Ρολό Παπαρούνας

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 6 αυγά
  • 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μουσκεμένους και αλεσμένους (τρεις φορές) σπόρους παπαρούνας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας amaretto
  • 1/2 ποτήρι νερό

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι αμυγδάλου. Αφήνουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν βράση και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί  ελαφρά το υγρό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το amaretto στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά ξεχωριστά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι σούπας, προσθέτοντας το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το λιωμένο, κρύο Βιτάμ.
  3. Ρίχνουμε την έτοιμη ζύμη σε δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (10-15 λεπτά).
  4. Βάζουμε το ζεστό κέικ ανάποδα στο τραπέζι πασπαλισμένο με την άχνη ζάχαρη. Αφαιρούμε το χαρτί γρήγορα, καλύπτουμε το κέικ με ένα λινό ύφασμα και το τυλίγουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Ετοιμάζουμε το μείγμα παπαρουνόσπορου. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Αφού φουσκώσει το θερμαίνουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το μείγμα αυγού με σπόρους παπαρούνας, το μέλι και τη κρέμα γάλακτος. Στο τέλος, προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Ξετυλίγουμε τη κρύα  ζύμη και αφαιρούμε το λινό ύφασμα. Περιχύνουμε το σιρόπι αμυγδάλου και το  καλύπτουμε με το μείγμα παπαρουνόσπορου. Το τυλίγουμε  και το αφήνουμε στο ψυγείο για να δέσει καλά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 90 kcal
Energy (kJ) 376 kJ
Protein (g) 4.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 8.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 8.5 g
Sugar (g) 8.2 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 4.1 g
Saturated fat (g) 1.4 g
Unsaturated fat (g) 2.4 g
Monounsaturated fat (g) 1.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 160 mg
Sodium (mg) 88 mg
Salt (g) 0.22 g
Vitamin A (IU) 228 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 58 mg
Iron (mg) 0.75 mg
Potassium (mg) 52 mg
TOP