Brownie

Brownie

Brownie

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 375 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το Βιτάμ, το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να γίνει λείο και λαμπερό. Κρατάμε στην άκρη τα 2/3 του μείγματος και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο μπολ.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ.
  3. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Προσθέτουμε τα αυγά στην ζύμη ξεχωριστά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Το προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια διαμήκη φόρμα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος (διαστάσεων περίπου 10 x 30 cm). Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180°C.
  6. Αφαιρούμε το ψημένο κέικ από τη φόρμα. Όταν κρυώσει λίγο, το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κακάου και το αφήνουμε να δέσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 324 kcal
Energy (kJ) 1354 kJ
Protein (g) 8.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 67.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 65.0 g
Sugar (g) 38.3 g
Fibre (g) 2.9 g
Fat (g) 3.8 g
Saturated fat (g) 1.5 g
Unsaturated fat (g) 1.9 g
Monounsaturated fat (g) 1.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 88 mg
Sodium (mg) 119 mg
Salt (g) 0.30 g
Vitamin A (IU) 145 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 114 mg
Iron (mg) 1.77 mg
Potassium (mg) 177 mg
TOP