Muffins

Muffins

Muffins

  • Μερίδες 8
  • Χρόνος προετοιμασίας 12 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 18 λεπτά

Συστατικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2/3 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Λιώνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος με τα αυγά, το λιωμένο Βιτάμ  και το χυμό λεμονιού στο κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  5. Γεμίζουμε με τη ζύμη μας φορμάκια χαρτιού μέχρι τα 2/3 του ύψους τους.
  6. Ψήνουμε για περίπου 15-18 λεπτά στους 200°C. Τέλος, πασπαλίζουμε τα ψημένα muffins με την άχνη ζάχαρη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 209 kcal
Energy (kJ) 873 kJ
Protein (g) 5.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 41.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 40.2 g
Sugar (g) 16.8 g
Fibre (g) 0.9 g
Fat (g) 2.4 g
Saturated fat (g) 0.9 g
Unsaturated fat (g) 1.2 g
Monounsaturated fat (g) 0.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 56 mg
Sodium (mg) 140 mg
Salt (g) 0.35 g
Vitamin A (IU) 112 IU
Vitamin C (mg) 0.7 mg
Calcium (mg) 121 mg
Iron (mg) 0.77 mg
Potassium (mg) 84 mg
TOP