Raspberry Delight

Raspberry Delight (Ελβετικό Ρολό με Βατόμουρα)

Raspberry Delight (Ελβετικό Ρολό με Βατόμουρα)

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 6 αυγά
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ξεχωρίζουμε κρόκους από ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας τα αυγά ξεχωριστά. Στη συνέχεια, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Ρίχνουμε την έτοιμη ζύμη σε δίσκο καλυμμένο με λαδόκολλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι της σούπας. Βάζουμε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει (10-15 λεπτά).
  3. Τοποθετούμε το ακόμη ζεστό κέικ ανάποδα σε ένα υγρό πανί. Ξεκολλάμε το χαρτί γρήγορα, το ξαναβάζουμε στη κέικ και διπλώνουμε σε ελβετικό ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προετοιμάζουμε τη γέμιση βατόμουρο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί.
  5. Πολτοποιούμε καλά τα μισά βατόμουρα με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με τη λιωμένη ζελατίνη. Αναμιγνύουμε τα πάντα απαλά με την κρέμα γάλακτος.
  6. Ξετυλίγουμε το κρύο ελβετικό ρολό, απλώνουμε την κρέμα σε αυτό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα βατόμουρα. Τα διπλώνουμε στο ελβετικό ρολό και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να δέσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με σοκολάτα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 205 kcal
Energy (kJ) 857 kJ
Protein (g) 6.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 37.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 34.5 g
Sugar (g) 24.1 g
Fibre (g) 2.8 g
Fat (g) 3.7 g
Saturated fat (g) 1.1 g
Unsaturated fat (g) 2.2 g
Monounsaturated fat (g) 1.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 129 mg
Sodium (mg) 87 mg
Salt (g) 0.22 g
Vitamin A (IU) 201 IU
Vitamin C (mg) 10.1 mg
Calcium (mg) 65 mg
Iron (mg) 1.09 mg
Potassium (mg) 120 mg
TOP