iaponikokeik

Ιαπωνικό Κέικ

Ιαπωνικό Κέικ

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 400 γραμμάρια σπόροι παπαρούνας
  • 375 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 600 γραμμάρια μήλα
  • 8 κουταλάκια του γλυκού σιμιγδάλι
  • 8 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ (2 επίπεδα κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 ποτήρι καρύδια χωρίς κέλυφος ή αμύγφαλα
  • ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη.
  2. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 cm, με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στη συνέχεια, απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αυτή. Τσιμπάμε με ένα πιρούνι και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη με μεγάλες τρύπες. Εάν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά, τα πιέζουμε απαλά στο κόσκινο.
  4. Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
  5. Προσθέτουμε τους σπόρους παπαρούνας, τα μήλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα κουτάλι.
  6. Ρίχνουμε τη γέμιση στον ελαφρώς ψημένο πάτο, λειαίνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 363 kcal
Energy (kJ) 1519 kJ
Protein (g) 7.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 77.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 75.1 g
Sugar (g) 55.7 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 3.6 g
Saturated fat (g) 1.1 g
Unsaturated fat (g) 2.1 g
Monounsaturated fat (g) 1.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 129 mg
Sodium (mg) 150 mg
Salt (g) 0.38 g
Vitamin A (IU) 217 IU
Vitamin C (mg) 2.5 mg
Calcium (mg) 120 mg
Iron (mg) 1.13 mg
Potassium (mg) 134 mg
TOP