keikprozimi

Κέικ με Προζύμι

Κέικ με Προζύμι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2/3 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι μαγιά
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/5 ποτήρι ζάχαρη

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά (προηγουμένως μουσκεμένη σε ζεστό γάλα) και μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ.
  3. Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι, μέχρι η επιφάνειά της να γίνει λεία, γυαλιστερή και να ξεκολλάει από το χέρι.
  4. Καλύπτουμε μια ορθογώνια φόρμα, με διαστάσεις 25 χ 35 cm, με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Ανακατεύουμε το  Βιτάμ, το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μίξερ, και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα δάχτυλά μας για να αποκτήσουμε τρίμματα.
  6. Ψεκάζουμε τη φουσκωμένη ζύμη με τα τρίμματα, ψήνουμε στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 33 kcal
Energy (kJ) 136 kJ
Protein (g) 1.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 1.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.0 g
Sugar (g) 0.9 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 2.4 g
Saturated fat (g) 1.0 g
Unsaturated fat (g) 1.3 g
Monounsaturated fat (g) 1.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 78 mg
Sodium (mg) 10 mg
Salt (g) 0.03 g
Vitamin A (IU) 127 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 28 mg
Iron (mg) 0.20 mg
Potassium (mg) 29 mg
TOP