rolosokolatas

Ρολό Σοκολάτας

Ρολό Σοκολάτας

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 0,1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Αλευροβουτυρώνουμε μια λαδόκολλα,τη βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Το βγάζουμε απο το φούρνο μουσκεύουμε τη λαδόκολλα την τραβάμε και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μία ελαφρώς παχύρευστη μορφή. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα, όταν τα υλικά ενωθούν και δημιουργήσουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά. Συνθέτουμε το γλυκό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 243 kcal
Energy (kJ) 1017 kJ
Protein (g) 5.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 23.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 20.6 g
Sugar (g) 16.2 g
Fibre (g) 3.2 g
Fat (g) 14.8 g
Saturated fat (g) 7.7 g
Unsaturated fat (g) 4.2 g
Monounsaturated fat (g) 3.4 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 102 mg
Sodium (mg) 54 mg
Salt (g) 0.13 g
Vitamin A (IU) 151 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 43 mg
Iron (mg) 2.33 mg
Potassium (mg) 230 mg
TOP