kormosgkofretinia

Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

  • Μερίδες 10

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
  • 1/2 ποτήρι μπράντι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για την επικάλυψη
  • 1 λαδόκολλα

Οδηγίες

  1. Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το Βιτάμ Κλασικό από το ψυγείο.
  2. Λιώνετε 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 φλιτζάνι Βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
  4. Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  5. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
  6. Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές Βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 167 kcal
Energy (kJ) 697 kJ
Protein (g) 1.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 13.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 11.1 g
Sugar (g) 9.2 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 9.6 g
Saturated fat (g) 5.5 g
Unsaturated fat (g) 3.2 g
Monounsaturated fat (g) 2.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 1 mg
Sodium (mg) 2 mg
Salt (g) 0.01 g
Vitamin A (IU) 12 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 15 mg
Iron (mg) 1.58 mg
Potassium (mg) 142 mg
TOP