vasilopitaportokali

Βασιλόπιτα Πορτοκάλι

Βασιλόπιτα Πορτοκάλι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 260 γραμμάρια πούλπα πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη
  • 500 γραμμάρια αλεύρι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Αναμειγνύουμε το Βιτάμ με την πούλπα πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ.
  3. Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα Βιτάμ -πούλπας πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  5. Ρίχνουμε σε ένα ταψί 24 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μια ώρα περίπου.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 396 kcal
Energy (kJ) 1656 kJ
Protein (g) 9.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 83.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 80.5 g
Sugar (g) 40.2 g
Fibre (g) 2.5 g
Fat (g) 3.3 g
Saturated fat (g) 1.0 g
Unsaturated fat (g) 1.9 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 108 mg
Sodium (mg) 261 mg
Salt (g) 0.65 g
Vitamin A (IU) 221 IU
Vitamin C (mg) 18.3 mg
Calcium (mg) 245 mg
Iron (mg) 1.63 mg
Potassium (mg) 145 mg
TOP