mpraouniskarudia

Μπράουνις με καρύδια

Μπράουνις με καρύδια

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 ½ ποτήρια χοντροκομμένη καρυδόψυχα
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Βιτάμ
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2  βανίλιες
  • Carte D'or σιρόπι σοκολάτας
  • 3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα

Οδηγίες

  1. Λιώσε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το Βιτάμ ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Επίσης, κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  3. Χτύπα στο μπολ του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά-σιγά και ανακατεύοντας, πρόσθεσε τέλος το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς.
  4. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίξε στο μπολ την καρυδόψιχα και ανακάτεψε απαλά, ώστε να πάει παντού.
  5. Άδειασε το μείγμα σε ένα ταψάκι αλειμμένο με Bιτάμ και ψήσε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  6. Όταν ψηθεί, βγάλε το ταψάκι από το φούρνο, άλειψε με το σιρόπι σοκολάτα, άφησε το μπράουνις να κρυώσει, και μετά γαρνίρισε με καρύδια και κόψ’ το σε κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 207 kcal
Energy (kJ) 867 kJ
Protein (g) 4.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 16.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 13.6 g
Sugar (g) 11.1 g
Fibre (g) 2.4 g
Fat (g) 13.7 g
Saturated fat (g) 7.3 g
Unsaturated fat (g) 5.1 g
Monounsaturated fat (g) 4.3 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 88 mg
Sodium (mg) 189 mg
Salt (g) 0.47 g
Vitamin A (IU) 140 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 66 mg
Iron (mg) 2.35 mg
Potassium (mg) 202 mg
TOP