glukomosaiko

Γλυκό μωσαϊκό

Γλυκό μωσαϊκό

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά

Συστατικά

  • 40 γραμμάρια μπράντι
  • 2 φακελάκια βανιλέτα
  • 40 γραμμάρια σκόνη κακάο (3 κουταλιές)
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμμάρια (3 φέτες) μήλο, πεπόνι ή αχλάδι
  • 4 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 πακέτο μπισκότα (Digestive ή πτι μπερ)

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε το Βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, το κακάο, το μπράντυ, τη βανίλια. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέτετε και το φρούτο και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Το πλάθετε σε μακρόστενο ρολό και το τυλίγετε σε λαδόχαρτο ή στο ειδικό χαρτί ζαχαροπλαστικής.
  2. Το βάζετε στο ψυγείο να μείνει μερικές ώρες να κρυώσει.
  3. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 61 kcal
Energy (kJ) 257 kJ
Protein (g) 2.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 9.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 7.2 g
Sugar (g) 5.9 g
Fibre (g) 2.0 g
Fat (g) 1.7 g
Saturated fat (g) 0.7 g
Unsaturated fat (g) 0.9 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 43 mg
Sodium (mg) 18 mg
Salt (g) 0.04 g
Vitamin A (IU) 77 IU
Vitamin C (mg) 1.2 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.79 mg
Potassium (mg) 106 mg
TOP