ekler

Εκλέρ

Εκλέρ

  • Μερίδες 8
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι σκληρό αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 8 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 4 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • 2 ποτήρια χλιαρό γάλα
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 κρύο γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές ζεστό νερό
  • 3 κουταλιές Βιτάμ soft για το άλειμμα
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες

  1. Βράσε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ και το αλάτι. Μετά πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει.
  2. Χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας να γίνει μια αραιή ζύμη. Τότε κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας πάντα.
  3. Χρησιμοποίησε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να δώσεις σχήμα εκλερ στη ζύμη, και τοποθέτησε τα εκλέρ σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ.
  4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 15 λεπτά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήσε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Για την κρέμα, ανακάτεψε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ρίξε λίγο-λίγο το κρύο γάλα και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και τέλος πρόσθεσε το ζεστό γάλα και το Bιτάμ ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
  6. Ζέστανε την κρέμα σε μπεν μαρί, μέχρι να πήξει, πρόσθεσε τη βανίλια, ανακάτεψε και άφησε την κρέμα σου να κρυώσει.
  7. Για το γλάσο, λιώσε την κουβερτούρα και το Bιτάμ Soft σε μπεν μαρί, κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν.
  8. Κόψε τα εκλέρ οριζόντια στη μέση, γέμισέ τα με την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βούτηξε την πάνω πλευρά του κάθε εκλέρ στη λιωμένη κουβερτούρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 174 kcal
Energy (kJ) 725 kJ
Protein (g) 8.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 13.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 12.6 g
Sugar (g) 7.1 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 9.6 g
Saturated fat (g) 4.5 g
Unsaturated fat (g) 4.2 g
Monounsaturated fat (g) 3.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 174 mg
Sodium (mg) 103 mg
Salt (g) 0.26 g
Vitamin A (IU) 384 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 131 mg
Iron (mg) 1.13 mg
Potassium (mg) 206 mg
TOP