glukodamaskinamelikanela

Γλυκό με δαμάσκηνα, μέλι, και κανέλα

Γλυκό με δαμάσκηνα, μέλι, και κανέλα

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 75 γραμμάρια απλό αλεύρι
  • 25 γραμμάρια απλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • αλάτι
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια δαμάσκηνα (ή αποξηραμένα)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 κουταλιά αλεσμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού

Οδηγίες

  1. Αναμίξτε το αλεύρι ,μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτετε το Βιτάμ και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα ψωμιού. Αυτό μπορεί να γίνει και σε μιξεράκι. Καλύπτετε το μείγμα σε μεμβράνη και βάζετε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βάζετε τα δαμάσκηνα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτετε μέλι, κανέλα και τα αφήνετε να βράσουν. Μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά, αναδεύοντας τακτικά. Στο μεταξύ ανακατεύετε το αλεύρι καλαμποκιού με 1 κουταλιά κρύο νερό και  το προσθέτετε στα δαμάσκηνα και τα αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά.
  3. Βάζετε τα βρασμένα δαμάσκηνα σε ένα ρηχό πυρέξ. Ρίξτε τα ψίχουλα της ζύμης πάνω από τα δαμάσκηνα. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 193 kcal
Energy (kJ) 805 kJ
Protein (g) 3.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 45.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 43.0 g
Sugar (g) 26.4 g
Fibre (g) 2.8 g
Fat (g) 0.6 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 32 mg
Salt (g) 0.08 g
Vitamin A (IU) 327 IU
Vitamin C (mg) 9.0 mg
Calcium (mg) 19 mg
Iron (mg) 0.66 mg
Potassium (mg) 193 mg
TOP