tsourekigemisto

Τσουρέκι γεμιστό

Τσουρέκι γεμιστό

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • 1/2 φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 35 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
  • 100 γραμμάρια καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
  • 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1/2 κουταλάκι κανελογαρίφαλλο
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα
  • 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο

Οδηγίες

  1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα μπολ διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και έπειτα την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύετε το μείγμα καλά και αρχίζετε να το ζυμώνετε παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνετε, ρίχνετε ½ φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη.
  4. Μετά από 3 – 4 ώρες ξαναζυμώνετε λίγο για να φύγει ο αέρας και απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια μέχρι να την φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα.
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υλικά για τη γέμιση και έπειτα απλώνετε το μείγμα πάνω στην ζύμη και την τυλίγετε σε ρολό.
  6. Αλείφετε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζετε εκεί το ρολό με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω.
  7. Τέλος, αλείφετε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνετε για 45’ – 50’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°c.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 949 kcal
Energy (kJ) 3972 kJ
Protein (g) 23.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 164.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 154.8 g
Sugar (g) 54.4 g
Fibre (g) 9.9 g
Fat (g) 20.6 g
Saturated fat (g) 2.6 g
Unsaturated fat (g) 16.3 g
Monounsaturated fat (g) 8.7 g
Polyunsaturated fat (g) 7.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 122 mg
Sodium (mg) 49 mg
Salt (g) 0.12 g
Vitamin A (IU) 206 IU
Vitamin C (mg) 3.8 mg
Calcium (mg) 112 mg
Iron (mg) 3.40 mg
Potassium (mg) 588 mg
TOP