milfeigkastana

Μιλφέιγ με κάστανα και μαρόν γλασέ

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 μικρό ποτήρι γκραν μαρνιέ
  • 100 γραμμάρια σαντιγί
  • 1 φύλλο κατεψυγμένη σφολιάτα
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμάρια κοπανισμένα μαρόν γλασέ
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη (και ένα κουταλάκι για τα φύλλα)

Οδηγίες

  1. Βράζετε τα κάστανα. Εν τω μεταξύ αφήνετε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει. Χωρίζετε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μακρόστενα κομμάτια. Πασπαλίζετε τα κομμάτια σφολιάτας με τη ζάχαρη. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και τα ψήνετε 15 λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρουν χρώμα, σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίζετε τα κάστανα και τα περνάτε από το μύλο των λαχανικών. Χτυπάτε σε μπόλ 150γρ ζάχαρη με 150γρ Βιτάμ. Ρίχνετε εξακολουθώντας το κτύπημα, τον κρόκο αβγού, 100 γρ γκράν μαρνιέ σταδιακά, 150γρ τριμμένη  κουβερτούρα. Προσθέτετε τα μαρόν γκλασέ και 100γρ σαντιγύ και ανακατεύετε.
  3. Απλώνετε το 1/3 της κρέμας κάστανων στο 1 φύλλο σφολιάτας. Τοποθετείτε πάνω στην κρέμα το άλλο φύλλο. Απλώνετε άλλο 1/3 κρέμας κάστανο και από πάνω τοποθετείτε το τελευταίο φύλλο και την υπόλοιπη κρέμα κάστανο. Διακοσμείτε με μαρόν γλασέ.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 306 kcal
Energy (kJ) 1281 kJ
Protein (g) 3.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 45.8 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 43.4 g
Sugar (g) 41.0 g
Fibre (g) 2.4 g
Fat (g) 12.6 g
Saturated fat (g) 7.0 g
Unsaturated fat (g) 4.5 g
Monounsaturated fat (g) 3.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 45 mg
Sodium (mg) 20 mg
Salt (g) 0.05 g
Vitamin A (IU) 78 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 25 mg
Iron (mg) 2.11 mg
Potassium (mg) 187 mg
TOP