kokakia

Κοκάκια

Κοκάκια

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 5 αυγά (χωρισμένα)
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
  • 1 λαδόκολλα

Οδηγίες

  1. Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, τους κρόκους μονάχους τους και ρίξ’ τους μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν.
  2. Στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ και κάνε πάνω της ροζέτες με το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ.
  3. Ψήσε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να χρυσίσουν, και ζέστανε στο μεταξύ το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα.
  4. Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους, χτύπησέ τα, μέχρι να ασπρίσουν, και μετά πρόσθεσε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας, για να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σιγόβρασε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά θα μεταμορφωθεί σε κρέμα, την οποία καλό θα ήταν να αφήσεις να κρυώσει.
  6. Μετά θα αλείψεις με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ και θα τα σκεπάσεις με τα άλλα μισά.
  7. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, πρόσθεσε το Bιτάμ και το νερό, ανακάτεψε και βούτα την πάνω πλευρά κάθε κοκ μέσα στη ζεστή σοκολάτα. Μόλις κρυώσουν, μπορείς να γαρνίρεις τα κοκάκια με γραμμές σοκολάτας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 244 kcal
Energy (kJ) 1019 kJ
Protein (g) 6.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 17.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 14.9 g
Sugar (g) 12.4 g
Fibre (g) 2.4 g
Fat (g) 16.2 g
Saturated fat (g) 8.4 g
Unsaturated fat (g) 6.3 g
Monounsaturated fat (g) 5.2 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 158 mg
Sodium (mg) 57 mg
Salt (g) 0.14 g
Vitamin A (IU) 272 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 68 mg
Iron (mg) 2.53 mg
Potassium (mg) 247 mg
TOP