axladiagranmarnie

Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ

Αχλάδια Γκραν Μαρνιέ

  • Μερίδες 2
  • Χρόνος προετοιμασίας 60 λεπτά

Συστατικά

  • 2 άγουρα και αρωματικά αχλάδια
  • 2 κεφαλάκια γαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά γκραν μαρνιέ
  • 1 κουταλιά μαστίχα Χίου

Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίζουμε τα αχλαδια αφήνοντας το κοτσάνι τους και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους. Στο άνοιγμα που σχηματίζεται, βάζουμε από ένα κεφαλάκι γαρύφαλλο.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα αχλαδια με τη ζάχαρη, το κάρδαμο, ένα φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού, ώσπου να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα αχλαδια σε ένα πιάτο και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
  4. Όταν πήξει, προσθέτουμε σταδιακά το Βιτάμ, τη μαστίχα και το Γκραν Μαρνιέ, ανακατεύοντας.
  5. Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε τα αχλαδια Γκραν Μαρνιέ και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 173 kcal
Energy (kJ) 725 kJ
Protein (g) 0.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 45.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 39.7 g
Sugar (g) 35.1 g
Fibre (g) 5.8 g
Fat (g) 0.3 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 8 mg
Salt (g) 0.02 g
Vitamin A (IU) 169 IU
Vitamin C (mg) 9.0 mg
Calcium (mg) 36 mg
Iron (mg) 0.53 mg
Potassium (mg) 249 mg
TOP