sokolatinesaxladi

Σοκολατίνες με αχλάδι

Σοκολατίνες με αχλάδι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 130 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 130 γραμμάρια Βιτάμ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 6 αυγά (χωριστά ασπράδια και κρόκοι)
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ξυσμένη κουβερτούρα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ
  • 3 κουταλιές ρούμι
  • 2 αχλάδια

Οδηγίες

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C και στρώσε ένα ρηχό ταψάκι 25x35 εκ. με λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ.
  2. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Επίσης, χτύπα σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και, όταν το μείγμα αφρατέψει, πρόσθεσε το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, μετά τους κρόκους έναν-έναν και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Χτύπα σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και πρόσθεσέ τα μαζί με το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας.
  4. Άπλωσε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα για τις σοκολατίνες με αχλάδi στο ταψάκι, και ψήσ’ το για 20 λεπτά στο φούρνο.
  5. Ξεφόρμαρε το κέικ σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, αφαίρεσε τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το κέικ, και άφησε αυτό το τελευταίο να κρυώσει για 2 ώρες, προτού το κόψεις σε δύο λωρίδες.
  6. Για να γεμίσεις τώρα τις σοκολατίνες με αχλάδi, βάλε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το Bιτάμ και το ρούμι, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Αφού το μείγμα κρυώσει, άπλωσε λίγη ποσότητα στις λωρίδες κέικ, βάλε πάνω τα αχλάδiα καθαρισμένα και κομμένα, ξανά σοκολάτα, από πάνω την άλλη λωρίδα κέικ (σαν σάντουιτς) και τέλος άπλωσε την υπόλοιπη σοκολάτα γύρω από το κέικ.
  8. Όταν πήξει η γέμιση, μπορείς να σερβίρεις το γλυκό.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 531 kcal
Energy (kJ) 2220 kJ
Protein (g) 9.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 83.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 78.9 g
Sugar (g) 65.1 g
Fibre (g) 4.1 g
Fat (g) 17.2 g
Saturated fat (g) 8.7 g
Unsaturated fat (g) 6.9 g
Monounsaturated fat (g) 5.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 175 mg
Sodium (mg) 85 mg
Salt (g) 0.21 g
Vitamin A (IU) 276 IU
Vitamin C (mg) 1.7 mg
Calcium (mg) 52 mg
Iron (mg) 3.15 mg
Potassium (mg) 308 mg
TOP