tiganites

Τηγανίτες

Τηγανίτες

  • Μερίδες 8
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συστατικά

  • 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 'Αλτις
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός λεμονιού (από 2 λεμόνια)
  • 2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Βιτάμ soft για το τηγάνισμα
  • διάφορα φρέσκα φρούτα
  • μέλι
  • ξηροί καρποί
  • Βιτάμ αρωματισμένο με πουρέ φρούτων

Οδηγίες

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε για λίγα λεπτά ώσπου ο χυλός να γίνει λείος. Τον αφήνετε για 15΄να φουσκώσει.
  2. Αλείφετε με Βιτάμ ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Βάζετε μια κουταλιά από το χυλό στο τηγάνι και το κινείτε ώστε να σχηματιστεί ένας στρογγυλός δίσκος.
  3. Ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε, αλείφοντας κάθε λίγο το τηγάνι με Βιτάμ.
  4. Βάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ανάμεσα και τις σκεπάζετε για να μείνουν ζεστές.
  5. Τις σερβίρετε με φρουτοσαλάτα, μέλι ξηρούς καρπούς ή με πουρέ φρούτων, που μπορείτε να ετοιμάσετε με Βιτάμ, χτυπώντας το να αφρατέψει, αναμεμειγμένο με πουρέ φρέσκων φρούτων της αρεσκείας σας και λίγη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμόνι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 237 kcal
Energy (kJ) 993 kJ
Protein (g) 7.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 48.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 46.4 g
Sugar (g) 0.2 g
Fibre (g) 2.5 g
Fat (g) 0.8 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 24 mg
Salt (g) 0.06 g
Vitamin A (IU) 0 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.80 mg
Potassium (mg) 96 mg
TOP