krepesfraoula

Κρέπες με κρέμα φράουλας

Κρέπες με κρέμα φράουλας

  • Μερίδες 5
  • Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά

Συστατικά

  • 2 ½ ποτήρια γάλα
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 10 φρέσκιες φράουλες πολτοποιημένες
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 5 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 4 κρόκοι αυγών
  • φρέσκιες φράουλες κομμένες στη μέση
  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  1. Χτύπησε τα αβγά με το γάλα και 3 κουταλιές της σούπας  Βιτάμ Culinesse σε ένα μπολ και, μόλις ενωθούν, ρίξε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
  2. Άλειψε ένα τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, ζέστανέ το, ρίξε 2 κουταλιές από το χυλό και γύρε το τηγάνι κυκλικά, για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα.
  3. Ψήσε την κρέπα σε χαμηλή φωτιά, και γύρισέ τη για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Βγάλε την κρέπα σε μια πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  5. Σιγόβρασε το γάλα με τις φράουλες σε μια κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, ρίξ’ το ανακατεύοντας διαρκώς σε ένα μπολ όπου έχεις προηγουμένως χτυπήσει με το αναδευτήρα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  6. Όταν δεις ότι η κρέμα αρχίζει να δένει. ρίξε την ξανά στην κατσαρόλα και βράσε τη για 2-3 λεπτά.
  7. Άπλωσε την κρέμα σε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα, δίπλωσέ τις στη μέση και ξανά στη μέση, ώστε να αποκτήσουν κωνικό σχήμα και γαρνίρισε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 418 kcal
Energy (kJ) 1744 kJ
Protein (g) 17.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 46.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 46.0 g
Sugar (g) 37.6 g
Fibre (g) 0.6 g
Fat (g) 17.8 g
Saturated fat (g) 8.4 g
Unsaturated fat (g) 7.6 g
Monounsaturated fat (g) 5.6 g
Polyunsaturated fat (g) 2.0 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 326 mg
Sodium (mg) 442 mg
Salt (g) 1.10 g
Vitamin A (IU) 929 IU
Vitamin C (mg) 14.6 mg
Calcium (mg) 403 mg
Iron (mg) 1.37 mg
Potassium (mg) 534 mg
TOP