Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συστατικά

  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1/5 ποτήρι λικέρ amaretto
  • 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφέ

Οδηγίες

  1. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και το αλεύρι ξεχωριστά. Τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο επίπεδο δίσκο καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι καφέ. Ανακατεύουμε μισό ποτήρι νερό με τη ζάχαρη και το καφέ. Καλύπτουμε το ψημένο κέικ με το σιρόπι.
  4. Μετράμε το κέικ και το κόβουμε σε τέσσερα ίσα ορθογώνια.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη θερμαίνουμε μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το μείγμα με τους κρόκους αυγού με το μασκαρπόνε, το λικέρ, τη σαντιγί, και, τέλος, με τη διαλυμένη ζελατίνη.
  6. Βάζουμε το μείγμα τυριού ανάμεσα στα ορθογώνια της τούρτας. Καλύπτουμε το πάνω μέρος και τις πλευρές του κέικ με το μείγμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 308 kcal
Energy (kJ) 1287 kJ
Protein (g) 19.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 5.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 5.1 g
Sugar (g) 0.5 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 23.1 g
Saturated fat (g) 12.8 g
Unsaturated fat (g) 9.0 g
Monounsaturated fat (g) 7.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 303 mg
Sodium (mg) 369 mg
Salt (g) 0.92 g
Vitamin A (IU) 850 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 403 mg
Iron (mg) 1.66 mg
Potassium (mg) 291 mg
TOP