mantlen

Μαντλέν

Μαντλέν

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συστατικά

  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ ποτήρια Βιτάμ Culinesse
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • φορμάκια για μαντλέν
  • αλεύρι για τα φορμάκια
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse για το άλειμμα

Οδηγίες

  1. Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτύπα τα αβγά και τη ζάχαρη και, όταν αφρατέψουν, χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ, πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και το Βιτάμ Culinesse και συνέχισε να χτυπάς, μέχρι να ενωθούν. Αύξησε πάλι την ταχύτητα του μίξερ και χτύπα για άλλα 1-2 λεπτά.
  3. Άλειψε τις φόρμες μαντλέν με Bιτάμ Culinesse, αλεύρωσέ τις και τίναξε το περιττό αλεύρι να φύγει.
  4. Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  5. Όταν θα βγάλεις τις μαντλέν από το φούρνο, άφησέ τις να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους στο ξεφορμάρισμα. Και όταν κρυώσουν καλά, μπορείς και να τις δοκιμάσεις.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 67 kcal
Energy (kJ) 281 kJ
Protein (g) 5.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.7 g
Sugar (g) 0.2 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 4.4 g
Saturated fat (g) 1.4 g
Unsaturated fat (g) 2.6 g
Monounsaturated fat (g) 1.7 g
Polyunsaturated fat (g) 0.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 173 mg
Sodium (mg) 175 mg
Salt (g) 0.44 g
Vitamin A (IU) 251 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 128 mg
Iron (mg) 0.97 mg
Potassium (mg) 64 mg
TOP