donuts

Donuts

Donuts

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά 
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
  • μαρμελάδα
  • 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
  4. Καλύπτουμε την ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  5. Ζυμώνουμε τη ζύμη και πάλι και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς  σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 1065 kcal
Energy (kJ) 4457 kJ
Protein (g) 6.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 34.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 32.7 g
Sugar (g) 6.7 g
Fibre (g) 1.5 g
Fat (g) 102.0 g
Saturated fat (g) 14.5 g
Unsaturated fat (g) 84.5 g
Monounsaturated fat (g) 73.6 g
Polyunsaturated fat (g) 10.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 44 mg
Sodium (mg) 25 mg
Salt (g) 0.06 g
Vitamin A (IU) 82 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 27 mg
Iron (mg) 1.22 mg
Potassium (mg) 90 mg
TOP