scones

Scones

Scones

  • Μερίδες 20
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά

Συστατικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια τυρί κότατζ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βότκα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη για την επικάλυψη
  • 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ, ένα αυγό, τη βότκα  και το τυρί cottage. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μίξερ.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να έχει πάχος 7-10 mm.
  4. Κόβουμε τη ζύμη με μεταλλικά δαχτυλίδια ή με ένα ποτήρι. Τη ζύμη που περισσεύει από την κοπή των μικρών κύκλων την ξαναζυμώνουμε και τα ξανακόβουμε.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα Scones σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Στραγγίζουμε τα τηγανητά scones σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 515 kcal
Energy (kJ) 2156 kJ
Protein (g) 2.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 13.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 13.5 g
Sugar (g) 4.2 g
Fibre (g) 0.3 g
Fat (g) 50.7 g
Saturated fat (g) 7.1 g
Unsaturated fat (g) 42.0 g
Monounsaturated fat (g) 36.7 g
Polyunsaturated fat (g) 5.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 12 mg
Sodium (mg) 58 mg
Salt (g) 0.15 g
Vitamin A (IU) 26 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 27 mg
Iron (mg) 0.51 mg
Potassium (mg) 26 mg
TOP