krouasanmarmelada

Τραγανά Κρουασάν με μαρμελάδα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • σκληρή μαρμελάδα
  • χοντρή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ και τα χτυπημένα αυγά (αφήνουμε λίγο για να αλείψουμε το κρουασάν μας). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο τραπέζι και ζυμώνουμε γρήγορα για  να αποκτήσουμε μια ομαλή μάζα. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Τοποθετούμε τη κρύα ζύμη στο αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε, έτσι ώστε η ζύμη να έχει πάχος 5 mm. Κόβουμε σε τετράγωνα με πλευρά των 7-8 cm.
  4. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκληρή μαρμελάδα σε κάθε τετράγωνο της ζύμης (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κουταλιά του γλυκού τυρί cottage ή ένα φρούτο αντί για μαρμελάδα).
  5. Διπλώνουμε τις πλευρές της ζύμης με μαρμελάδα διαγώνια και κολλάμε τις πλευρές τους απαλά. Τοποθετούμε τα έτοιμα κρουασάν σε ένα επίπεδο δίσκο αλειμμένο με Βιτάμ.
  6. Αλείφουμε το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό στα κρουασάν και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180°C.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 258 kcal
Energy (kJ) 1078 kJ
Protein (g) 6.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 54.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 53.2 g
Sugar (g) 20.1 g
Fibre (g) 1.2 g
Fat (g) 1.5 g
Saturated fat (g) 0.4 g
Unsaturated fat (g) 0.9 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 43 mg
Sodium (mg) 18 mg
Salt (g) 0.04 g
Vitamin A (IU) 63 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.74 mg
Potassium (mg) 65 mg
TOP