mafinssokolata

Μάφινς με κομματάκια σοκολάτας

Μάφινς με κομματάκια σοκολάτας

  • Μερίδες 8
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι δάκρυα κουβερτούρας
  • 1¼ ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Βιτάμ
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • φορμάκια για μάφινς
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Βιτάμ για το άλειμμα
  • ξύσμα κουβερτούρας

Οδηγίες

  1. Κοσκίνισε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτύπησε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Εκεί πρόσθεσε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζοντας να χτυπάς, μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Μπορείς τώρα να βγάλεις το μπολ από το μίξερ, να προσθέσεις τα δάκρυα σοκολάτας και να ανακατέψεις για να πάνε παντού.
  4. Άλειψε τα φορμάκια με Bιτάμ, αλεύρωσέ τα και τίναξε το περιττό αλεύρι. Τώρα τα φορμάκια είναι έτοιμα να γεμίσουν κατά τα ¾ με το μείγμα και να μπουν για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  5. Αν ψήθηκαν, βγάλε τα μάφινς από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο, για να τα ξεφορμάρεις, και σέρβιρε γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 63 kcal
Energy (kJ) 263 kJ
Protein (g) 5.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.6 g
Sugar (g) 0.2 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 4.1 g
Saturated fat (g) 1.4 g
Unsaturated fat (g) 2.4 g
Monounsaturated fat (g) 1.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 162 mg
Sodium (mg) 153 mg
Salt (g) 0.38 g
Vitamin A (IU) 235 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 109 mg
Iron (mg) 0.89 mg
Potassium (mg) 60 mg
TOP