vafles

Βάφλες

Βάφλες

  • Μερίδες 6
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά

Συστατικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 25 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λάδι για την φόρμα
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε.
  4. Βάζουμε τους χτυπημένους κρόκους αυγών, το γάλα, το αλεύρι και το λιωμένο Βιτάμ μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τέλος, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών.
  5. Ζεσταίνουμε τη συσκευή για βάφλες και την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μια μερίδα του μείγματος και απλώνουμε. Ψήνουμε μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν.
  6. Τις έτοιμες βάφλες τις σερβίρουμε μόνες τους ή με μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν τις σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 221 kcal
Energy (kJ) 923 kJ
Protein (g) 8.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 38.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 37.1 g
Sugar (g) 6.4 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 3.6 g
Saturated fat (g) 1.4 g
Unsaturated fat (g) 1.7 g
Monounsaturated fat (g) 1.1 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 76 mg
Sodium (mg) 203 mg
Salt (g) 0.51 g
Vitamin A (IU) 170 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 120 mg
Iron (mg) 0.93 mg
Potassium (mg) 125 mg
TOP