glukorodakino

Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο

Γλύκισμα φούρνου με βερίκοκο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κοφτή κουταλιά μπέικινγκ πάουντερ
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κομμένο σε κύβους
  • 1 φακελάκι Alsa Βανιλέτα
  • σαντιγί
  • 1,5 ποτήρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κονσέρβα βερίκοκα κομπόστα
  • ελάχιστο αλάτι

Οδηγίες

  1. Xτύπα το Βιτάμ στο μίξερ ή με το σύρμα, ρίξε τη μισή ζάχαρη και τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και αφράτο.
  2. Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί και, αφού πρώτα ρίξεις στο μπολ την Bανιλέτα, ρίξε το κοσκινισμένο μείγμα εναλλάξ με το γάλα, ενώ ανακατεύεις απαλά.
  3. Βάλε το μείγμα σε ένα ταψάκι νο 26 αλειμένο με Βιτάμ ή σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκ. και ψήσ’ το για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  4. Στο μεταξύ, ετοίμασε το σιρόπι με την άλλη μισή ζάχαρη και τη γαρνιτούρα, στράγγιξε τα βερίκοκα και πρόσθεσε στο σιρόπι τους τη ζάχαρη. Βράσε το σιρόπι για 2 λεπτά, βγάλ’ το από τη φωτιά και πρόσθεσε το κονιάκ.
  5. Μόλις το γλύκισμα φούρνου ψηθεί, βάλ’ το σε μια πιατέλα και άφησέ το για 5 λεπτά.
  6. Τέλος, περίχυσέ το γλύκισμα φούρνου με το σιρόπι και γάρνιρέ το με τα βερίκοκα και τη σαντιγί.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 35 kcal
Energy (kJ) 147 kJ
Protein (g) 1.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.4 g
Sugar (g) 0.4 g
Fibre (g) 0.0 g
Fat (g) 1.3 g
Saturated fat (g) 0.5 g
Unsaturated fat (g) 0.7 g
Monounsaturated fat (g) 0.5 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 44 mg
Sodium (mg) 35 mg
Salt (g) 0.09 g
Vitamin A (IU) 72 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.21 mg
Potassium (mg) 24 mg
TOP