tartafroutaepoxis

Τάρτα με φρούτα εποχής

Τάρτα με φρούτα εποχής

  • Μερίδες 12
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμμάρια αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
  • 35 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κρύο κομμένος σε κύβους
  • φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
  • 5 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  1. Βάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το Βιτάμ σε μια κουζινομηχανή και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν ψίχουλα. Ενώ η μηχανή δουλεύει, ανακατεύουμε το νερό με τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της αμυγδαλόψιχας, συνεχίζοντας να το σουλεύουμε ώσπου να γίνει ζύμη και να μαζευτεί σε μπάλα.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.
  3. Κόβουμε στο φύλλο 24 δίσκους διαμέτρου 10 εκ., τους στρώνουμε σε 12 μικρές φόρμες της ίδιας διαμέτρου, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάζουμε τις φόρμες πρώτα στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά για 10-15 λεπτά στη μεσαία θέση σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C.
  4. Στη συνέχεια αφήνουμε τις τάρτες να κρυώσουν, όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
  5. Τέλος, απλώνουμε πάνω στις τάρτες τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα εποχής.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 188 kcal
Energy (kJ) 788 kJ
Protein (g) 3.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 25.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 24.0 g
Sugar (g) 5.4 g
Fibre (g) 1.3 g
Fat (g) 7.7 g
Saturated fat (g) 2.7 g
Unsaturated fat (g) 2.3 g
Monounsaturated fat (g) 1.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.7 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 17 mg
Sodium (mg) 18 mg
Salt (g) 0.04 g
Vitamin A (IU) 0 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 17 mg
Iron (mg) 0.48 mg
Potassium (mg) 63 mg
TOP