sokolateniospeirasmos

Σοκολατένιος πειρασμός

Σοκολατένιος πειρασμός

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 25 λεπτά

Συστατικά

  • ζύμη με προζύμι
  • 1/2 ποτήρι Βιτάμ για επικάλυψη
  • λίγα ξερά όσπρια για το ψήσιμο
  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 60 γραμμάρια Βιτάμ
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 μικρό ποτήρι (σφινάκι) ρούμι ή κονιάκ

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε με Βιτάμ τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας, στρώνουμε μέσα τη ζύμη φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα, και κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν. Αν θέλουμε να γίνει η τάρτα σαν σοκολατένια πίτσα, χρησιμοποιούμε ζύμη με προζύμι. Αν πάλι θέλουμε να γίνει πιο τραγανή, προτιμάμε τη σφολιάτα.
  2. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης, γεμίζουμε τον πάτο της με φασόλια ή άλλα όσπρια, που δεν θα την αφήσουν να φουσκώσει, και την ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το Βιτάμ, το μέλι και το κονιάκ.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ξεφόρμαρουμε. Μετά γεμίζουμε την τάρτα με την γκανάς, και αφού κρυώσει λίγο, τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 422 kcal
Energy (kJ) 1767 kJ
Protein (g) 3.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 31.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 27.7 g
Sugar (g) 23.8 g
Fibre (g) 4.0 g
Fat (g) 31.2 g
Saturated fat (g) 17.0 g
Unsaturated fat (g) 6.4 g
Monounsaturated fat (g) 5.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 43 mg
Sodium (mg) 45 mg
Salt (g) 0.11 g
Vitamin A (IU) 25 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 31 mg
Iron (mg) 3.18 mg
Potassium (mg) 286 mg
TOP