tartesaxladikaramela

Τάρτες με αχλάδι και καραμέλα

Τάρτες με αχλάδι και καραμέλα

  • Μερίδες 4
  • Χρόνος προετοιμασίας 37 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 8 λεπτά

Συστατικά

  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 φύλλα ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 4 μικρά ώριμα αχλάδια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 0,1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές καρύδια σπασμένα

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ρίχνετε το Βιτάμ σε ένα τηγάνι μέχρι να λειώσει και στη συνέχεια σβήνετε το μάτι. Αλείφετε 4 ατομικές φόρμες κέικ με λίγο από το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Τοποθετείτε τα φύλλα σφολιάτας δίπλα-δίπλα σε μία επιφάνεια εργασίας. Αλείφετε τα φύλλα με λίγο λιωμένο Βιτάμ έτσι ώστε να "τσαλακώνει" κάθε φύλλο και να χωράει στις φορμίτσες.Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στα τέσσερα. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Ανοίγετε πάλι το μάτι να ζεσταθεί το Βιτάμ, και  προσθέτετε τα αχλάδια να τηγανιστούν για 5 λεπτά. Βγάλτε τα αχλάδια από το κατσαρολάκι και αφήστε τα να κρυώσουν.
  4. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στο Βιτάμ στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει καραμέλα.
  5. Ξεφορμάρετε τη βάση των ταρτών και τοποθετήστε τις σε μικρά πιάτα. Γεμίστε τις με αχλάδι, περιχύστε με ένα κουτάλι την καραμέλα από πάνω και πασπαλίστε με καρύδια. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 196 kcal
Energy (kJ) 819 kJ
Protein (g) 0.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 36.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 32.9 g
Sugar (g) 29.7 g
Fibre (g) 4.0 g
Fat (g) 6.1 g
Saturated fat (g) 2.6 g
Unsaturated fat (g) 1.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.8 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 17 mg
Sodium (mg) 19 mg
Salt (g) 0.05 g
Vitamin A (IU) 32 IU
Vitamin C (mg) 5.9 mg
Calcium (mg) 13 mg
Iron (mg) 0.28 mg
Potassium (mg) 155 mg
TOP