pastaflora

Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 60 λεπτά

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1  βανίλια
  • μαρμελάδα βερίκοκο άλλη

Οδηγίες

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος, καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το αλεύρι το αμύγδαλο και το αλάτι.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε σε τσέρκι τετράγωνο πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμέλαδα και με τη ζύμη που μας περισσεύει φτιάχνουμε μπαστουνάκια που τοποθετούμε από πάνω σαν πλέγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου μια ώρα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 261 kcal
Energy (kJ) 1094 kJ
Protein (g) 6.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 47.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 45.4 g
Sugar (g) 15.2 g
Fibre (g) 2.3 g
Fat (g) 5.3 g
Saturated fat (g) 0.4 g
Unsaturated fat (g) 4.5 g
Monounsaturated fat (g) 3.1 g
Polyunsaturated fat (g) 1.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 16 mg
Salt (g) 0.04 g
Vitamin A (IU) 0 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 33 mg
Iron (mg) 0.85 mg
Potassium (mg) 114 mg
TOP