tartafraoula

Τάρτα φράουλα

Τάρτα φράουλα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 60 λεπτά

Συστατικά

  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό παγωμένο
  • 1 αυγό (ή 2 κρόκοι αυγών)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
  • 500 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες ολόκληρες χωρίς κοτσάνι
  • 4 αυγά
  • 0,04 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή από οποιαδήποτε κόκκινα φρούτα
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού

Οδηγίες

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα.
  2. Ρίχνουμε το Βιτάμ κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια θριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. (Αν δυσκολευόμαστε προσθέτουμε 2 κ.σ. παγωμένο νερό.)
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο και όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη την ανοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη.
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, ξεκολάμε τη μια πλευρά της μεμβράνης και αφήνοντας την πάνω πλευρά της μεβράνης την απλώνουμε στην ταρτιέρα. (Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και με τα δάχτυλα μας την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τειχώματα.)
  5. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια πριν απλώσουμε πάνω στη ζύμη την γέμιση.
  6. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα.
  7. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τον πάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το ρούμι, το λευκό αμύγδαλο που θα τρίψουμε σε σκόνη στο multi, τα αβγά και την κρέμα.
  8. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα, για 20-30 περίπου λεπτά.
  9. Βγάζουμε την τάρτα και μοιράζουμε πάνω της ολόκληρες τις φράουλες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.  Περνάμε τη μαρμελάδα από το multi μαζί με 4 κ.σ. νερό.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και μόλις γίνει χλιαρή την αλείφουμε πάνω από τις φράουλες.
  11. Αφήνουμε την τάρτα 1 ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 215 kcal
Energy (kJ) 900 kJ
Protein (g) 5.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 30.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 28.2 g
Sugar (g) 24.3 g
Fibre (g) 2.1 g
Fat (g) 7.7 g
Saturated fat (g) 1.6 g
Unsaturated fat (g) 5.1 g
Monounsaturated fat (g) 3.6 g
Polyunsaturated fat (g) 1.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 111 mg
Sodium (mg) 64 mg
Salt (g) 0.16 g
Vitamin A (IU) 163 IU
Vitamin C (mg) 29.0 mg
Calcium (mg) 48 mg
Iron (mg) 1.08 mg
Potassium (mg) 181 mg
TOP