tartakrematriantafullo

Δροσερή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκό τριαντάφυλλο

Δροσερή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκό τριαντάφυλλο

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής 60 λεπτά

Συστατικά

  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό χτυπημένο στο χέρι
  • 3 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 200 γραμμάρια φασόλια ξερά (για το ψήσιμο)
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 90 γραμμάρια τραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 180 γραμμάρια γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα φασόλια) σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  2. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 0,5 εκ. και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τού δίνουμε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε την καρδιά σε αλειμμένο με Βιτάμ ταψί. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ένα μικρό κορδόνι 1,5 εκ. και το τοποθετούμε στην περίμετρο της καρδιάς πατώντας το καλά.
  3. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της καρδιάς με ένα πιρούνι, ρίχνουμε πάνω τα φασόλια για να μη φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10 λεπτά. Μόλις η ζύμη ροδίσει και γίνει τραγανή, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το 1/4 από το γλυκό τριαντάφυλλο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στην κρύα τάρτα και από επάνω μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο.
  5. Τοποθετούμε την καρδιά στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 218 kcal
Energy (kJ) 913 kJ
Protein (g) 9.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 23.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 22.8 g
Sugar (g) 9.8 g
Fibre (g) 0.5 g
Fat (g) 9.9 g
Saturated fat (g) 5.9 g
Unsaturated fat (g) 3.4 g
Monounsaturated fat (g) 2.9 g
Polyunsaturated fat (g) 0.5 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 73 mg
Sodium (mg) 162 mg
Salt (g) 0.40 g
Vitamin A (IU) 320 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 199 mg
Iron (mg) 0.49 mg
Potassium (mg) 61 mg
TOP