tartamesuka

Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά

Τάρτα μπισκότου με σύκα και κρέμα από ελληνικά τυριά

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια τυρί μανούρι
  • 100 γραμμάρια τυρί ξινομυζήθρα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κιλό φρέσκα σύκα καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 4 φρέσκα σύκα ή ξερά για διακόσμηση
  • 0,08 λίτρο κονιάκ

Οδηγίες

  1. Δουλεύουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνης Βιτάμ με μια σπάτουλα (ή με τα χέρια μας) έως ότου μαλακώσει. Αφήνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ να λιώσει εντελώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Ρίχνουμε όλο το Βιτάμ σε μια λεκάνη μαζί με τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα τυριά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
  5. Απλώνουμε την κρέμα των τυριών πάνω στο ψημένο μπισκότο, προσέχοντας να έχει κρυώσει αρκετά για να μην λιώσει η κρέμα.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ τα φρέσκα σύκα και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό των σύκων μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα έως ότου ρευστοποιηθούν.
  7. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, διακοσμούμε με τα ολόκληρα σύκα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 429 kcal
Energy (kJ) 1792 kJ
Protein (g) 13.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 37.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 34.1 g
Sugar (g) 33.6 g
Fibre (g) 3.5 g
Fat (g) 23.9 g
Saturated fat (g) 14.1 g
Unsaturated fat (g) 5.4 g
Monounsaturated fat (g) 4.8 g
Polyunsaturated fat (g) 0.6 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 76 mg
Sodium (mg) 335 mg
Salt (g) 0.84 g
Vitamin A (IU) 670 IU
Vitamin C (mg) 2.4 mg
Calcium (mg) 403 mg
Iron (mg) 0.82 mg
Potassium (mg) 329 mg
TOP