axladopita

Αχλαδόπιτα σε Τραγανό Φύλλο Κρούστας

Αχλαδόπιτα σε Τραγανό Φύλλο Κρούστας

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
  • 12 αχλάδια ώριμα κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 3 μικρά ποτήρια (σφινάκια) κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουερ
  • 1/2 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες μουσκεμένες σε νερό
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ.
  2. Αφού λιώσει προσθέτουμε μέσα τα αχλάδια και τα μαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα ροδάκινο, τις σταφίδες, τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Όταν δέσουν όλα τα υλικά, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα καλά βιταμωμένο μέτριο ταψάκι στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, τα οποία βιταμώνουμε καλά ένα-ένα. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα αχλάδια.
  5. Τοποθετούμε άλλα 3 χωριάτικα φύλλα πάνω από τη γέμιση, τα οποία και αυτά έχουμε βιταμώσει καλά ένα-ένα με το υπόλοιπο Βιτάμ.
  6. Ξακρίζουμε το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
  7. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 354 kcal
Energy (kJ) 1482 kJ
Protein (g) 1.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 58.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 51.2 g
Sugar (g) 41.6 g
Fibre (g) 7.3 g
Fat (g) 0.4 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.2 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 5 mg
Salt (g) 0.01 g
Vitamin A (IU) 56 IU
Vitamin C (mg) 9.8 mg
Calcium (mg) 29 mg
Iron (mg) 0.62 mg
Potassium (mg) 304 mg
TOP