galatopita

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά

Συστατικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 λίτρα χλιαρό ρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα

Οδηγίες

  1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170°C.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 325 kcal
Energy (kJ) 1356 kJ
Protein (g) 12.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 43.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 43.2 g
Sugar (g) 43.1 g
Fibre (g) 0.4 g
Fat (g) 11.4 g
Saturated fat (g) 5.3 g
Unsaturated fat (g) 4.8 g
Monounsaturated fat (g) 3.5 g
Polyunsaturated fat (g) 1.4 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 210 mg
Sodium (mg) 174 mg
Salt (g) 0.43 g
Vitamin A (IU) 602 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 263 mg
Iron (mg) 1.04 mg
Potassium (mg) 338 mg
TOP