sfoliatinesmekserafrouta

Σφολιατίνες με ξερά φρούτα

Σφολιατίνες με ξερά φρούτα

  • Μερίδες 15
  • Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

Συστατικά

  • 3 ποτήρια νερό
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι μικρό μπράντι
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
  • χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 ποτήρι μικρό μαυροδάφνη

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και, αφού κρυώσει, προσθέτετε το μπράντι και το χυμό λεμονιού.
  2. Βάζετε τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα σε μπολ με τη μαυροδάφνη και το μπράντι να μείνουν αρκετές ώρες, να μαλακώσουν.
  3. Όταν τα φρούτα μαλακώσουν βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κόβετε όλα σε μικρά κομμάτια. Τα αναμιγνύετε με την καρυδόψιχα, τα κάστανα και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
  4. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 7 εκ. περίπου και αλείφετε την κάθε λωρίδα με το Βιτάμ Culinesse. Παίρνετε δύο λωρίδες φύλλου τη φορά και βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη. Τυλίγετε το φύλλο σε τρίγωνα και τα τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε τις σφολιατίνες σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια, ενώ είναι ζεστές, τις περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 109 kcal
Energy (kJ) 458 kJ
Protein (g) 1.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 13.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 11.5 g
Sugar (g) 10.7 g
Fibre (g) 2.2 g
Fat (g) 4.1 g
Saturated fat (g) 0.4 g
Unsaturated fat (g) 3.4 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 2.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 4 mg
Salt (g) 0.01 g
Vitamin A (IU) 545 IU
Vitamin C (mg) 2.1 mg
Calcium (mg) 25 mg
Iron (mg) 0.65 mg
Potassium (mg) 236 mg
TOP