vasilopitamesokolata

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Βασιλόπιτα με σοκολάτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Συστατικά

  • 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασσικό
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
  • 30 γραμμάρια κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 100 γραμμάρια διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη και ξανθιά
  • 1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
  2. Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
  3. Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν.
  4. Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε στους 170°C το φούρνο.
  6. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
  7. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 231 kcal
Energy (kJ) 967 kJ
Protein (g) 5.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 33.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 31.5 g
Sugar (g) 21.6 g
Fibre (g) 1.9 g
Fat (g) 8.1 g
Saturated fat (g) 2.9 g
Unsaturated fat (g) 4.4 g
Monounsaturated fat (g) 3.3 g
Polyunsaturated fat (g) 1.1 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 141 mg
Salt (g) 0.35 g
Vitamin A (IU) 99 IU
Vitamin C (mg) 0.1 mg
Calcium (mg) 135 mg
Iron (mg) 1.50 mg
Potassium (mg) 170 mg
TOP