kriapitameftoutabanilies

Κρύα πίτα με φρούτα βανίλιες

Κρύα πίτα με φρούτα βανίλιες

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
  • Χρόνος ψύξης 200 λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι ζελατίνα
  • 2 ποτήρια κοπανισμένα μπισκότα
  • 2 ποτήρια φρέσκιες φράουλες
  • 1/4 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 ποτήρι σαντιγί
  • 4 ποτήρια βανίλιες χωρίς κουκούτσι

Οδηγίες

  1. Αναμιγνύετε τα κοπανισμένα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη, το Βιτάμ και την κανέλα. Απλώνετε το μείγμα σε φόρμα. Ψήνετε τη βάση της πίτας 10 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
  2. Βράζετε τα φρούτα σε κατσαρόλα 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και μαζεύετε τα υγρά τους σε μια κατσαρόλα. Τα βάζετε στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα κάνετε πολτό. Βράζετε τα υγρά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να γίνουν σιρόπι.
  3. Βάζετε τη ζελατίνα να φουσκώσει σε 1 κουταλιά κρύο νερό, τη ρίχνετε στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύετε καλά να λιώσει η ζελατίνα. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στον πολτό φρούτων και τα γυρίζετε στο μπλέντερ μία φορά να ανακατευτούν καλά. Αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει.
  4. Χτυπάτε τους κρόκους και αναμιγνύετε με τη σαντιγύ. Ρίχνετε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα των φρούτων και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα στην ψημένη βάση μπισκότων και τη βάζετε στο ψυγείο 4-5 ώρες. Τη σερβίρετε γαρνιρισμένη με φρούτα της αρεσκείας σας.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 25 kcal
Energy (kJ) 106 kJ
Protein (g) 2.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 0.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 0.2 g
Sugar (g) 0.1 g
Fibre (g) 0.1 g
Fat (g) 1.7 g
Saturated fat (g) 0.5 g
Unsaturated fat (g) 1.0 g
Monounsaturated fat (g) 0.6 g
Polyunsaturated fat (g) 0.3 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 65 mg
Sodium (mg) 25 mg
Salt (g) 0.06 g
Vitamin A (IU) 94 IU
Vitamin C (mg) 0.0 mg
Calcium (mg) 11 mg
Iron (mg) 0.32 mg
Potassium (mg) 25 mg
TOP