grigorimilopita

Γρήγορη Μηλόπιτα

Γρήγορη Μηλόπιτα

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό ποτήρι (σφηνάκι) κονιάκ
  • 5 ψιλοκομμένα μήλα χωρίς φλούδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (για τα μήλα)
  • λίγο αλεσμένο γαρίφαλο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Καθάρισε κατ’ αρχάς τα μήλα και κόψ’ τα σε κομματάκια ή πέρασέ τα από τον χοντρό τρίφτη.
  2. Βάλ’ τα σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακάτεψε και άφησέ τα για την ώρα στην άκρη.
  3. Βάλε στο μίξερ τους γάντζους και ετοιμάσου για χτύπημα. Πρώτα το Βιτάμ σε κομματάκια και η ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν. Μετά λίγο ακόμα, μαζί με το κονιάκ και το κοσκινισμένο αλεύρι.
  4. Ζύμωσε και λίγο στο χέρι, μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη, που θα χωρίσεις στα δύο.
  5. Το ένα μισό άπλωσέ το σε ένα ταψάκι ή τσέρκι αλειμμένο με Bιτάμ (αν η ζύμη τρίβεται πολύ, άπλωσέ τη λίγο-λίγο).
  6. Βάλε στη μέση τα μήλα, από πάνω άπλωσε την υπόλοιπη ζύμη και, αν θέλεις, πλάσε μπαστουνάκια και τοποθέτησέ τα από πάνω χιαστί ή, αν παραείναι σφιχτή η ζύμη, τρίψ΄ τη με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια για να γίνει σαν κραμπλ όταν ψηθεί.
  7. Τέλος, ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά και, όταν ροδοκοκκινίσει αρκετά από πάνω, τη βγάζεις.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 355 kcal
Energy (kJ) 1487 kJ
Protein (g) 5.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 72.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 68.9 g
Sugar (g) 32.3 g
Fibre (g) 3.3 g
Fat (g) 0.6 g
Saturated fat (g) 0.1 g
Unsaturated fat (g) 0.3 g
Monounsaturated fat (g) 0.0 g
Polyunsaturated fat (g) 0.2 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 0 mg
Sodium (mg) 598 mg
Salt (g) 1.49 g
Vitamin A (IU) 44 IU
Vitamin C (mg) 3.8 mg
Calcium (mg) 176 mg
Iron (mg) 2.46 mg
Potassium (mg) 153 mg
TOP