karudopitamesimigdali

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

  • Μερίδες 10
  • Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

Συστατικά

  • 4 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασσικό
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3,5 ποτήρια ζάχαρη
  • φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και το αφήνετε να βράσει 15 με 20’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά.
  3. Προσθέτετε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.
  5. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα
Ποσότητα ανά μερίδα
Nutrient Type Value
Energy (kcal) 118 kcal
Energy (kJ) 494 kJ
Protein (g) 5.4 g
Carbohydrate incl. fibre (g) 2.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g) 1.6 g
Sugar (g) 0.4 g
Fibre (g) 1.1 g
Fat (g) 10.1 g
Saturated fat (g) 1.6 g
Unsaturated fat (g) 7.9 g
Monounsaturated fat (g) 2.1 g
Polyunsaturated fat (g) 5.9 g
Trans fat (g) 0.0 g
Cholesterol (mg) 108 mg
Sodium (mg) 118 mg
Salt (g) 0.30 g
Vitamin A (IU) 167 IU
Vitamin C (mg) 2.6 mg
Calcium (mg) 104 mg
Iron (mg) 0.98 mg
Potassium (mg) 95 mg
TOP